Jyrki Suvimaa löysi unelmiensa kodin lapsuuden maisemista läheltä keskustaa

Ensin näytti siltä, että Jyrki Suvimaa ja hänen puolisonsa asuminen noudattaisi tuttua kaavaa. Lasten ollessa pieniä asuttaisiin tilavasti omakotitalossa ja heidän aikuistuttuaan helposti kerrostalossa. Näin kävikin. Mikkelin keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa Suvimaata alkoi kuitenkin vähän ahdistaa. Asunto oli omakotitaloon tottuneelle pieni, etenkin kun omat lapset ja ystävät tulivat säännöllisesti yökylään.

Sitten Suvimaa sai kuulla, että perinteikäs rakennuttajayhtiö FH Invest oli rakentamassa uutta erillistaloista koostuvaa taloyhtiötä Lehmuskylään.

Olen asunut siellä lapsuuteni ja tiesin heti haluavani muuttaa sinne. Minulle kyse oli paikasta. Olen pyörinyt lapsena Laihalammen ympäristössä leikkipuistossa ja aarimaalla, Suvimaa kertoo.

Vaikka Suvimaa innostui, pelkkä tunne ei olisi riittänyt lopulliseen ostopäätökseen, saati vaimon vakuuttamiseen. Lehmuskylän Laihalammen ääreen rakenteilla olevan uuden asunnon ostamista puolsi myös järkisyyt. Tontti oli hyvällä paikalla, kuten FH Investin hankkeet aina. Mikkelin keskustaan oli matkaa vain pari kilometriä. Lähellä oli myös laaja ulkoilu- ja luonnonsuojelualue Kalevankangas, jossa Suvimaa käy maastopyöräilemässä.

Suvimaat päättivät varata asunnon. Sen jälkeen kaikki etenkin rakennuttajayhtiön kanssa selkeästi ja aikataulussa. Suvimaat saivat jo syksyllä 2019 kuulla, milloin he seuraavana kesänä muuttaisivat. Koska he tekivät ostopäätöksen ajoissa, he ehtivät vaikuttaa asunnon kaikkiin ratkaisuihin.

Jyrki Suvimaa on yhä vaikuttunut siitä, miten joustavasti perheen toiveisiin suhtauduttiin. Työmaapäällikköä myöten kaikki tahot sai helposti kiinni.

Mitkään toiveet eivät olleet liian vaikeita toteutettaviksi. Olisimme voineet muuttaa jopa sisäseinien paikkoja.

Suvimaille tärkeitä asioita olivat takka, kylpyhuoneen toinen suihku ja keittiön yksityiskohdat. Muuten asunto ja taloyhtiö oli hyvin suunniteltu jo valmiiksi. Suvimaat arvostavat erillistalon rauhaa ja Laihalammelle antavaa maisemaa.

– Vesi on aina tärkeä elementti.

Heinäkuun alussa 2020 Suvimaat muuttavat. Etukäteen Jyrki Suvimaa ei uskonut, että vielä ensimmäisenä iltana juhlittaisiin.

– Tyttäremme osti samasta taloyhtiöstä ensiasunnon, joten muutamme ensin hänet ja sitten itsemme. Ensimmäisenä iltana ei varmaan muuta jaksa kuin mennä suihkun kautta nukkumaan, mutta seuraavana iltana korkataan samppanjapullo.