Nyt on hyvä aika ostaa asunto koronasta huolimatta

Kun maaliskuussa tuli tieto koronapandemian leviämisestä Suomeen ja Suomen hallituksen rajoitustoimista, rakennuttajayhtiö FH Investin toimitusjohtaja Mikko Viskari säikähti. Tilanne oli uusi, eikä kukaan oikein tiennyt, mitä tuleman pitää.

FH Investissa ja muissa samaan yritysperheeseen kuuluvissa yrityksissä ei jääty tuleen makaamaan. Viskari päätti, että henkilökunnan lomauttamisen sijaan yritysten on toimittava entistä voimakkaammin, sillä suomalaisten pitää asua ja rakennustyömaiden valmistua myös poikkeustilanteessa.

– Lopputulos on ollut se, että meillä uudisasuntojen kysyntä ja kaupanteko ei ole yksittäisiä, lyhyitä notkahduksia lukuun ottamatta vähentynyt yhtään. Myös rakennuskohteet ovat edenneet normaalisti.

Viskari on iloinen siitä, miten kattavasti ja helposti asiakkaita pystytään nykyään palvelemaan etänä. Kun tavallisia asuntonäyttöjä ja kasvokkain tapaamisia ei voitu järjestää, asunnoista kiinnostuneet saivat tarvitsemansa tiedot diginä. Myös kaupanteko onnistuu kokonaan sähköisesti.
Nyt perinteinen toiminta on taas mahdollista, mutta halutessaan asiakkaat voivat yhä saada palvelua etänä. Lähikontaktien turvallisuutta lisää se, ettei FH Investin henkilökunnan keskuudessa ole ollut yhtään koronatartuntaa.

Tällä hetkellä FH Invest rakentaa Järvenpäässä, Mikkelissä ja Porvoossa. Kahdessa jälkimmäisessä on käynnissä ennakkomarkkinointi uudisasuntokohteista jo rakenteilla olevien lisäksi. Hyvinkäälle
on tehty rakentamispäätös vuodelle 2020. Kaikissa yhtiön kohteissa on aina hyvä sijainti, laadukkaat materiaalit ja erilaisia asuntoja.

– Meille on yhtiönä tärkeää palvella erilaisia asiakasryhmiä, Viskari korostaa.

Tärkeää on myös se, että uudisasunnon ostava saa itse vaikuttaa tulevaan kotiinsa.

– Lopputarkastukseen asti haemme sellaista ratkaisua, johon asiakas voi olla tyytyväinen.

Mikko Viskari kehottaa uutta asuntoa tarvitsevia olemaan rohkeasti liikkeellä. Elämä jatkuu koronapandemiasta huolimatta. Sen sijaan se saattaa kyllä hetkellisesti pysähtyä kesähelteisiin.

Viskari nauraa, että kesäkuun korkeista lämpötiloista meinasi olla asuntokaupalle enemmän haittaa kuin koronasta.

– Mutta se on vain ymmärrettävää, että helteellä ihmiset ovat laitureilla, rannoilla ja missä vain on parasta. Tällainen sää on Suomessa upea juttu.